Oktober

Höstplaneringen utanför köksdörren har piffats upp med två prydnadspumpor. Snart är oktober till ända. Det är nåt visst med hösten. Alla årstider har sitt. Hösten är för mig, fina färger, skördetid, klar luft och innemys. Elda i kakelugnen efter en eftermiddag i trädgården är skön avkoppling.

En pumpa får förgylla sista veckan i oktober. En symbol för skördetiden kan jag tycka. 

Det blir liv och ljus i mörkret som omsluter oss mer och mer ett par månader framåt.

Stormat har det gjort och löven från den stora blodboken har prydligt lagt sig i rabatterna där dom med fördel kan ligga kvar i vinter. Det finns fortfarande kvar några tappra kämpar i rabatterna.

Tack för titten! Skriv gärna en kommentar.


Bloggar jag följer:

blandormbunkarochrosorTillbaka till Måndagstema

Måndagstema

Höstmys

Pumpan är karvad och klar och tänd. Ett roligt inslag på hösten. Halloween är ett relativt nytt inslag i våra traditioner här i norr. För varje år som går så sätter det sig mer och mer. Nu känner jag att pumpan är lika med julgranen på julafton. Mina pumpor ska vara glada och snälla och inte så skräckiga. 

Färgklickar

Än kan man se små färgklickar i rabatterna. Ringblommorna är riktiga kämpar. Även rosorna överraskar. Dahliorna fick ge sig efter nattkylan för en vecka sen. Nu är det milt igen. Dahlian på bilden står inne i växthuset så den sträcker fortfarande på sig.

Vindruvorna är fantastiskt goda. Det får bli nån klase till kvällen.
Tack för titten! Skriv gärna en kommentar.

Bloggar jag följer:

blandormbunkarochrosor