Rabattmaraton

Jag ligger fortfarande på knä och rensar rabatter. Några meter varje dag så ska det väl bli klart så småningom. Om det kan bli klart? Förmodligen får jag hålla på tills snön kommer till vintern. Har inventerat vilka buskar och träd som behöver föryngringsklippas. En hel del blev det. Gör det samtidigt som jag rensar ogräs. Ombyte förnöjer. Nu får det bli lite fina blombilder istället för en massa tjat om ogräs. En vit fingerborgsblomma kämpar på bland alla de rosa.
En härlig färg på denna rosen som jag planterade i höstas. Den är uppstammad. 
Denna Paradisbusken är verkligen som ett underverk. Det enda felet är att den står på grannens tomt! Blommorna hänger över tomtgränsen så jag tycker att dom är mina......
Shersminen doftar underbart. Växer dock granne med Paradisbusken på grannens tomt. 
En vit och en röd. Två klätterrosor som står på gavlen på växthuset. Blir en fin blandning.
Stiligt!
Vårat nyplanterade plommonträd, Viktoria.
Aroma, också nyplanterat.
Fingerborgarna växer lite överallt och det får dom gärna göra. 
Det är så roligt att lära sig mycket om trädgårdsskötsel. Nu när det är andra året i denna underbara trädgård känner man sig mer säker på vad som behöver göras. 

Hänt i helgen!

Då blev det till att fortsätta rensa ogräs i nästa rabatt. Denna gången kröp jag omkring på knäna för jag behövde vara lite försiktig så jag inte rensade bort för mycket. Det är lätt att rensa bort Rudbeckiorna som inte kommit så långt ännu. Det har duggregnat mest hela helgen. Vi passade på att skura altanen så vi kan olja den nästa vecka när värmen kommer. Ska bli skönt att få ordning på grejorna. Nu börjar buskrosorna blomma. Helt underbara.
Klätterhortensian är i full blom nu. Som ett fyrverkeri om man tittar nära!
Det är många knoppar i år på klängrosorna som jag satte förra året. En vit och en röd.
Luktärterna som jag fick av min mamma har precis börjat blomma.
Nu ser vi fram emot lite varmare tider! Ses snart igen!

Triss i rosa!

Tre av mina rosa vänner i trädgården. Äntligen har det blivit några grader varmare. Det blir betydligt mer kraft i grönskan.