Onsdag mitt i veckan.

Min jättesolros som är 10 cm mellan vingspetsarna. En riktig survivor. Den har överlevt alla snigelattacker. Nu verkar det som sniglarna har gett upp. Har inte sett nån på någon vecka nu.
 
Myntans lila blommor.
 
 
Plommon på gång! Magknip bara jag tänker på det men gott är det. Smakade på en idag. Ljuvligt god!
 
 
Lite lek med bilder. Finns många roliga appar där man kan öva på sin kreativitet.
 
 

Nog med torka! Regn vill jag ha!

Hade varit skönt med lite regn nu. Semestern är slut. Börjar jobba på måndag så nu kan regnet komma. Det är väldigt torrt i markerna. Har verkligen haft en kanonsemester. Hunnit att göra saker som man aldrig har trott man skulle klara av. Snickra och måla och massa trädgårdspyssel. Många mysiga fikastunder i skuggan av den stora blodboken. Den svalaste platsen i trädgården. Några färgklickar kämpar på i rabatterna även ifall det är väldigt torrt. Har fått vattna en hel del på kvällarna. Det känns lite som man börjar planera lite inför nästa säsong. Vi har ansat en del buskar och träd så det blev helt plötsligt öppna ljusa ytor i rabatterna som skulle behöva fyllas upp med lite blomster. Har planer på att flytta en del perenner, men det får bli när det är lite fuktigare i jorden eller till våren. Som nybörjare på trädgård så är jag nöjd med vad jag och min gubbe åstadkommit på de två åren vi har haft möjlighet att förvalta den underbara trädgård vi fick ta över.
 
 

Sensommarprakt

Det blir lite pyssel varje dag i trädgården. Det är lite mellanperiod nu med blomningen. Några rosor kämpar fortfarande på. Pelargoniorna står i full blom. Har ansat Ormhasseln lite. Det blev fina grenar att ha som dekoration inomhus till hösten. 
 
 
Ovan och nedan är samma ros med en dag emellan.
 
 
Mera rosor!
 
 
Pelargonprakt, så fint som det kan bli.
 
 
Älskade mårbacka!
 
 
Björnbären kommer sig starkt.
 
 
Jag tog bort jättemalvan som gjort sitt och ersatte den med en perenn Rudbeckia.
 
 
Vinbären är plockfärdiga.
 
 
Stockrosen ett riktigt litet underverk. Hoppas på att den återkommer till nästa år.