BlomBB

Det är härligt att höra fåglarna kvittra på morgonen innan solen har gått upp. Nu går det verkligen åt rätt håll. Många fröer ska i jorden. Jag känner mig nöjd med min odlingshörna. Det kliar i fingrarna nu. 

Timerinställd belysning.
Bänken hittade jag på loppis för 60 kronor. Passade bra i hörnan.
Nysått
Rudbeckian har redan grott.
 

Som man sår får man skörda!

Nu är det igång! Trädgårdsåret 2017. Vår fjärde växtsäsong i huset med den stora trädgården. 


Första fröet är i jorden. Det blev Jätteverbena och Rudbeckia. Verbenan fick stå kvar i växthuset. Den ska ju ha lite kyla för att gro.

Det är fortfarande januari och det har inte varit mycket till vinter än. Återväxten är god i rabatterna. Det blir många fingerborgsblommor i år. Purpurklätten har jag lyckats få att sprida sig. Vårlökarna tittar upp. Jag är väldigt sugen på att rensa i rabatterna men det kan ju fortfarande bli snö och kallt. Pelargoniorna får vänta lite till i källaren. Jag har även en uppstammad fuchsia och en uppstammad basilika som står på vinterförvaring i källaren.

Verbenan fick stå kvar ute i växthuset på stratifiering. Lite kyla för att den ska kunna gro. Rudbeckian fick komma in i mitt nya vitrinskåp som jag ska ha som blomsterBB. Grokuvös kan man ju också kalla det.
Frösamlingen som ska sås undan för undan i vår. Fröer från trädgården och fröer som jag köpt på tradera. Olika sorters vallmo, zinnia, lejongap och massor av annat.
Växtbelysningen är riggad. På blomsterbordet står klockranka, bägarranka och passionsblomma som är övervintrade. Nu är dom nedklippta och omstartade.

Loppisfynd

Medans man väntar på att kunna börja greja i trädgården så är det loppis som gäller. Fynda massa roliga grejor som kan pryda trädgården och växthuset till sommaren.

En härlig vällingklocka i smide. Originell och säkert väldigt gammal.
En antikvitet! Militäria.
Ett vackert vapen som är målat på den gamla militärgrejen.
Piedestal i betong
Betonghjärta med rosor.
Metallbyttor till blomsterarrangemang.
Gjutjärnsunderlägg, metallkorg och ljusstake i fattigmanssilver.