Hösthälsning

En vacker höst har greppat tag i trädgården. Än kämpar några tappra blommor. Den första frosten slog till för en vecka sen. Massor med tomater skördas i växthuset. Doften av äppelkaka sprider sig i huset. Nu skapas förväntningar inför nästa år. Har planterat nytt, sått och delat befintliga perenner. Avenbokhäcken är klippt och fin inför vintern. Nu ska daliaknölarna grävas upp och pelargonnerna  sättas ned i källaren på vinterförvaring.
 

Än blommar det

Riktig sommarkänsla har det varit i helgen. Än blommar det i trädgården. Har börjat fundera över nästa säsong. Planterat lite nytt och spridit ut fröer från befintliga perenner för att se var dom kan trivas nånstans. Delat nävorna som blommade så vackert i våras. Jag köpte ett par jordärtskockor som jag petade ner i myllan. Spännande att se om dom tar sig. Har rensat lite visset så det ser lite friskare ut i rabatterna. Ha en bra trädgårdsvecka och njut av höstens vackra färgpalett.
 
 

Gott och blandat

Det nedsågade körsbärsträdet blev en fin utkiksplats för Missan.
Äntligen börjar tomaterna rodna. 
Hasselnötter på ormhasseln!
Äntligen kommer det knoppar på mina hibiskusar som jag planterade i våras. Mannen som sålde plantorna till mig sa att dom var två år gamla och dom hade inte blommat så han visste inte vilken färg dom hade. Tre plantor satte jag och det ska bli spännande att följa blomningen.