Vintervila

Nu är det bråda dagar i trädgården. Innan frosten kommer ska jag ta hand om mina skyddslingar. Pelargoner, begoniaknölar och dahlior. Den fina skylten som mina barnbarn snickrat har fått byta plats till höstdekorationen.
 
 
Kärlekspelargoniorna ska jag ha i svart sopsäck i vinter tänkte jag så får dom va i källaren. Där är inget naturligt ljus så jag testar den metoden. Blir spännande till våren att se om dom överlever. Mårbackorna behåller jag i krukorna. Ansar till dom lite och så blir det källaren för dom också där dom får sällskap av den Afrikanska liljan och alla knölarna.
 
 
Redo för vintervila.

Höstprakt

Än levererar trädgården. Underbar höstbukett! Jag börjar redan längta efter våren då allting börjar om igen. Att se resultatet av årets arbete i rabatterna. Blir det en normal vår så kanske midsommarrabatten blommar i tid! Nu har jag även lite höstfägring i den rabatten. Har spritt frö av Sömntutan som blommat hela sommarn och är fortfarande i blom. Jag har fyndat massor av perenner på loppis som jag hoppas ska blomma för fullt nästa år. Nästan så man glömt vad det var för sorter, spännande överraskningar att vänta.