Vårens heta projekt!

Lite regn på morgonen gör gott i trädgården. Nu börjar vårt växthusprojekt ta form. Den gamla sargen åkte ut och nu är det marksten som gäller.
Växthuset förra våren. Redan då började ideerna ta form om hur vi ville ha det. Först och främst lägga marksten och göra en stenmur istället för träsarg.
Iväg till tippen med den gamla sargen. 
Nu var den borta. Jaha, vad gör vi nu? Jämnar till marken så den blir slät och fin så vi kan lägga sten. Lite grus och sättsand ska införskaffas. Träskelettet ska målas och även väggen bakom persikoträden ska bli vit, tänkte vi. Marksten ska köpas hem. Ett tungt projekt har vi framför oss. Murstenarna köpte vi förra sommaren.
En liten test, men först markberedning innan man kan börja med det roliga.
Efter att jag lyft in fyra murstenar i växthuset och skyfflat lite jord blev det dags för fika. Till fika idag blev det surdegsbröd av klutten som är som en familjemedlem. Den ska skötas så den trivs. Då kommer den att ge många goda bröd till dom goa fikastunderna när vi pysslat i växthuset.
Gott bröd med hemlagad jordgubbssylt.
 
 

En vit ros!

En vit ros så här på fredagskväll som en föraning om vad som komma skall! Denna vackra ros köpte jag som en inomhusros och den står nu och sprider glädje i köksfönstret. Den kommer att få en plats i trädgården såsmåningom och jag hoppas att den ska behålla sin skönhet där. 
 
 

Trädgård, katt och surdeg....

Det finns hopp om att det ska bli persikor till sommaren. Knopparna är sprickfärdiga. Nu gäller det att sköta om dom varsamt. Ut med penseln om nu inte bina är riktigt vakna. Ska ju bli lite kallare till helgen. 
Tulpanerna är en härlig färgklick som verkligen lyser upp. Missan får vara ute och jaga bort kaninerna så dom inte käkar upp dom.
Hittade små blygsamma violer. Doftar underbart!
En ny familjemedlem. Surdegen! Den ska skötas om så den ger många goda bröd som vi ska ha när vi fikar i trädgården till sommaren. 
Visst ser det gott ut?
Jag har varit på surdegsbakkurs. Kan verkligen rekommenderas. Verkade väldigt enkelt och inspirerande Och gott blev det! En bra blogg om detta är sarabakar.se, läs den!