Nöjd!

Äntligen lite fukt i rabatterna! Det var välbehövligt. En underbar doft breder ut sig och naturen sträcker på sig. Duvan huar i ett träd och sprider lugn. En skön sommarkväll! För det kan man väl säg nu?
 
 
 
 
 
 

I väntan på det utlovade regnet....?!?

Moses brinnande buske är fin i år. En underbar perenn som man får ha lite respekt för.
Nattviolen köpte jag på växtloppis förra året. Roligt att den tagit sig. 
Woodland är trendigt nu och jag har en torvkulle som skulle kunna passa i den kategorin.
 
 
Midsommarrabatten börjar visa färg. Ska bli spännande att gå ut och fota den till midsommar. Om min dröm kan bli verklighet. Att få ett blomhav i massor av olika färger.
 
 
Under gullregnet har det blivit en balja där jag ska sätta mina övervintrade kärlekspelargonior.
 
 
I rabatten med mest skugga är det doftpioner hela vägen. Här har vi rensatbort massor av kirskål. Har satt dagg kåpa i framkanten. Ett tips jag såg i en trädgårdsgrupp. Får se om det hjälper. Jag har sett fler tips om tagetes och jordärtskocka. 
 
 
Igår var dom två, idag är dom fyra. More to go.
 
 
Vi har förberett lite fler pallkragar. Kan man ju inte få för många av. Den ena ska jag ha jordgubbar i. Kanske blir det annat ätbart som dill, persilja, rädisor och lite annat. I den gråa pallkragen i bakgrunden har jag dahlior.
 
 
Medans jag suttit och skrivit har det knattrat lite på altantaket. Några droppar har det allt blivit. Mer, mer......vet inte hur man dansar regndans. Får väl gå en kurs. Ooops! En åskknall🌩

Smått o gott!

Den första vallmoknoppen har spruckit ut. Följ med på en runda så här på kvällskvisten. Det är en underbar lördagskväll. Lugnt och avslappnat. Vi har haft barnbarn på besök. Det blev skottkärrsrally runt hela trädgården. 
 
 
Hallonhörnan frodas. Verkar bli ett bra bärår i år. Det behövs förstås lite vatten från ovan.
 
 
Dagens loppisfynd. Är det lördag så blir det loppis. Ett vackert järngaller för tjugo kronor. En trevlig trälåda och pallkragar.