Tulpanens dag

De enda tulpanerna som tittade upp i min enorma trädgård förra våren. Just denna rabatten ska vi göra om. Ska ta bort en klättrande björnbärsbuske. Jag får fundera på hur jag vill ha det. Det är en liten rabatt precis vid husväggen, söderläge. Fler lökväxter och kanske ettåriga sommarblommor.
Måste visa den enormt vackra kaktusen som jag fått av min bror Anders. Den blommar nu så jag vet inte om den vill vara jul eller påskmodell?
 Lite mer rosa. En vacker lilja.
 

Inneglädje

Växthuset har klarat stormen. Har köpt lite fröer, kunde inte låta bli. Det kliar i fingrarna nu. Man får njuta av amaryllis och tulpaner så länge tills det är dags att väcka trädgården igen. 
Skänkte bort en Amaryllis till min kära mamma innan jul. Nu blommar den så här fint. 
En härlig bukett tulpaner.

Lite poesi en kall dag

Lite vinterbilder får man passa på att ta medans det är nån ynklig minusgrad. Det har varit skönt med lite julledighet. Igår var jag ute och räfsade lite bokollon på gräsmattan bara för att göra nåt. Påskliljorna börjar sticka upp ur marken men...... Det kan komma massa snö så man får inte bli för ivrig. Jag lyckades peta ner lite realökar. Ingen direkt käle i marken än. Tycker redan man märker att ljuset är på väg tillbaka. Kom att tänka på vad som stod i min gamla poesibok som jag hade när jag var liten. 
 
Jag skulle plocka blommor
och binda dig en krans,
men marken den var frusen
och inga blommor fanns.

Under isen
 Fastfrusen
Frostnupen