Slukhålet 2

Idag har vi äntligen fyllt igen slukhålet som uppenbarade sig förra sensommaren då det regnade enorma mängder.
Vi fyllde med makadam långt inunder torvkullen och sand ovanpå. Nu får det sätta sig innan vi lägger i stenarna igen. 
 

Jakten på maskrosorna....

 
En härlig eftermiddag i trädgården! Får försöka tämja maskrosorna. Lustigt nog så poppar dom upp när man vänder ryggen till, riktiga ögontjänare! Lite då och lite då så ska man väl minska beståndet. Kanske blir man lite trimmad själv också.
Det blir mer färg i rabatterna för varje dag som går. Vivorna visar sig från sin bästa sida.
Missan trivs i växthuset efter makeovern. Det gror i väldig fart i alla sålådor. Det är tomater, solrosor, malvor, pumpor, gurkor, tagetes m.m. Ringblommor sådde jag i ena pallkragen. 
Det är lite mer än ett år sen jag började jobba heltid efter att varit sjukskriven ett år för utbrändhet. Symptomen dyker upp fortfarande med jämna mellanrum. Då är det skönt att bara sätta sig i växthuset och känna doften av den varma jorden och se vilken kraft det finns i minsta lilla frö. Efter en stressig dag på jobbet så är det så här ett sätt som man kan få krafterna tillbaka.  

🎶 Hyacinter och tulpaner.....

Hyacinter och tulpaner både blommor och blad.
På en svart telefontråd sitter svalor i rad.
De kvittrar och glittrar om våren. 🎶
 
Denna lilla söta vårvisa lärde jag mig i första klass och den dyker upp i mitt huvud varje vår. Och visst stämmer det! Det kvittrar och glittrar överallt. Det är en gåva att få uppleva detta skådespel som naturen bjuder på. 
Rabarberna kommer starkt nu. Kan nog bli en paj snart! Med massa vaniljsås.
Gick upp i ottan för att baka av surdegslimporna som hade fått vila på altanen i nattkylan. Det trodde jag inte för två månader sen att jag skulle bli så bra på att baka dessa underverk. Gick en kurs på Solhaga stenugnsbageri i surdegsbakning. Kanontrevligt! Kan verkligen rekommenderas!  Man fick med sig en klutt surdeg och det är den som lever vidare med lite god omvårdnad. 
Nu har vi massa god fika när vi kämpar i trädgården hela helgen.