Som man sår får man skörda!

Nu är det igång! Trädgårdsåret 2017. Vår fjärde växtsäsong i huset med den stora trädgården. 


Första fröet är i jorden. Det blev Jätteverbena och Rudbeckia. Verbenan fick stå kvar i växthuset. Den ska ju ha lite kyla för att gro.

Det är fortfarande januari och det har inte varit mycket till vinter än. Återväxten är god i rabatterna. Det blir många fingerborgsblommor i år. Purpurklätten har jag lyckats få att sprida sig. Vårlökarna tittar upp. Jag är väldigt sugen på att rensa i rabatterna men det kan ju fortfarande bli snö och kallt. Pelargoniorna får vänta lite till i källaren. Jag har även en uppstammad fuchsia och en uppstammad basilika som står på vinterförvaring i källaren.

Verbenan fick stå kvar ute i växthuset på stratifiering. Lite kyla för att den ska kunna gro. Rudbeckian fick komma in i mitt nya vitrinskåp som jag ska ha som blomsterBB. Grokuvös kan man ju också kalla det.
Frösamlingen som ska sås undan för undan i vår. Fröer från trädgården och fröer som jag köpt på tradera. Olika sorters vallmo, zinnia, lejongap och massor av annat.
Växtbelysningen är riggad. På blomsterbordet står klockranka, bägarranka och passionsblomma som är övervintrade. Nu är dom nedklippta och omstartade.
#1 - - Rost och rädisor:

Så roligt att hitta till en ny trädgårdsblogg och det ser spännande ut under lamporna med alla burkar. Uppstammad basilika i källaren blir jag väldigt nyfiken på. Hur går detta till? Är den i vila utan blad eller under lampa med blad? Själv sår jag och äter upp året runt men det vore ju kul att prova nåt nytt.
Ha det så gott
/Anette

Svar: Den var uppstammad när jag köpte den. Provar att övervintra den i källaren. Utan ljus och inga blad. Vattnar den ibland. En månad till sen ställer jag upp den i växthuset så får jag se om den klarat sig. MVH Britt-Marie
Britt-Marie Häägg